STUDENTI POSETILI ISTORIJSKI ARHIV

Proteklog vikenda grupa studenata istorije, među kojima je bilo i gradskih stipendista s laskavim zvanjem “pomoćnik gradonačelnika”, postila je zgradu Istorijskog arhiva u Šapcu, u Ulici Vojvode Mišića 18/a.

Sem stručnih saznanja o tome kako, kada i dokle se nešto arhivira, studenti su svojim prisustvom svečano obeležili i otvaranje kancelarije za komunikaciju narodnog poslanika Dušana Petrovića. Ovom nesvakidašnjem događaju prisustvovao je i gradonačelnik Nebojša Zelenović koji takođe u toj zgradi ima kancelariju.

U nizu pitanja iz struke, studenti su svoju znatiželju proširili i na još neka: šta podrazumeva projekat otvarnja poslaničke kancelarije koji partnerski realizuju Centar za slobodne izbore i demokratiju sa Američkom organizacijom za međunarodni razvoj; šta konkretno i zašto finansira ova američka organizacija; da li će narodni poslanik i gradonačelnik, boravkom u istoj zgradi, još više unaprediti svoju ionako tesnu saradnju; da li će u kancelariji za komunikaciju građani moći da postavljaju i pitanja na koja gradonačelnik nije spreman da odgovori; da li će ta komunkacija biti javna i objavljena u onim medijima koji se plaćaju iz gradskog budžeta; da li će ovaj projekat biti finansiran i posle vanrednih parlamenatrnih izbora…?

Može vam se još svideti More from author

1 Comment

  1. Mire kaže

    Lakse je ovako gazda Dusanu da postrojava gradsko vece, Zelenovica i pomocnike, a i podanicima je lakse , cim pozele da mu se slihtaju, on je odmah tu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.