DOKTOR VUJKOVIĆ PRVA ŽRTVA JEREMIĆEVOG DEBAKLA

Na današnjoj sednici, Gradsko veće Šapca iniciralo je razrešenje dr Branka Vujkovića, direktora Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“, nezvanično saznaje „Šabački Info Portal“. O odlasku doktora Vujkovića spekulisalo se već sedam dana, još od izborne noći kad se fotografisao s predstavnicima lokalnih naprednjaka u prostorijama šabačkog SNS. Da li je jedna fotografija, ili to što ona za nekoga ima posebno političko značenje, dovoljan razlog za razrešenje? Za  „Šabački Info Portal“ dr Vujković kaže:

-Ne bih rekao da je ta fotografija bila presudna. Osnovni razlog za moje razrešenje je to što nisam tražio od zaposlenih u Domu zdravlja sigurne glasove za Vuka Jeremića, što nisam dopustio da mi se mešaju u kadrovsku politiku i izbor saradnika – kaže Vujković.

On ističe da već duže vreme nema zajednički jezik s predstavnicima lokalne vlasti. Zamerke koje su mu upućivali odnosile su se na njegov politički, a ne profesionalni rad, tvrdi Vujković.

-Očekivali su da ću u svakoj prilici da kritikujem Ministarstvo zdravlja, po direktivi, a ja to ne želim. Kad je nešto za kritiku, onda kritikujem, a kad je nešto dobro to treba pohvaliti. Moj stav je oduvek bio da zdravstvo treba odvojiti od politike i političkih nagodbi. Svestan sam da sam i ja postavljen za direktora kao pripadnik političke organizacije, ali sam nastojao da radim u interesu ustanove i građana – objašnjava dr Vujković.

Poslednjih nekoliko dana, tvrdi on, imao je razgovore s čelnicima grada. Kaže da su mu „nuđene kompenzacije“, samo da podnese ostavku.

-Nuđeno mi je da budem pomoćnik gradonačelnika, vršilac dužnosti zamenika direktora Doma zdravlja, odbio sam. Nemam razlog da podnesem ostavku, neka me smene, samo da vidim s kojim obrazloženjem. Želim da se prekine ova pijaca, jer Šabac već odavno nema političku scenu, sve je postalo upravo to, pijaca i trgovina – dodaje Vujković.

Doktor Branko Vujković, kaže da njegovo nezadovoljstvo potezima lokalne vlasti traje već dugo.

-Problemi u Apotekarskoj ustanovi, u Centru za socijalni rad, finansiranje medija novcem iz gradskog budžeta, sve je to veoma poražavajuće za sve građane Šapca  – kaže još uvek aktuelni direktor šabačkog Doma zdravlja.

Razrešenje dr Vujkovića trebalo bi da se nađe se na sledećoj sednici Skupštine grada, koja će biti održana 19. aprila. Prema nezvaničnim informacijama, za v.d direktora ove zdravstvene ustanove biće imenovana dr Jasmina Stanković.

U pokušaju da proverimo informaciju o razrešenju dr Vujkovića, postavili smo pitanja gradonačelniku Nebojši Zelenoviću, ali odgovor, za sada, nismo dobili.

 

Vujković: Razočarao me Nemanja

S obzirom da se i privatno druže, Vujković kaže da se razočarao u Nemanju Pajića, predsednika Skupštine Grada, lidera Pokreta Zapadna Srbija i nosioca liste „Pobeda za Šabac“ na prošlim lokalnim izborima.

-Nemanja me je razočarao jer „Pobeda za Šabac“ podržava politiku koja je pogubna za grad Šabac.

Može vam se još svideti More from author

6 Comments

 1. Vladimir kaže

  Pitaj prijatelja odakle mu auto i jos mnogo toga afera je zaboravljena kad je trebala svojevremeno da padne vlast u Šapcu

  1. Rade kaže

   Koji je auto u pitanju? Model, godiste, kilometraza… i to. Mozda kupim. Mada me vise zanima ko takve stvari nudi i daje za politicke usluge! Tu se kriju pravi odgovori.

 2. Sasa SNS kaže

  I sad ce ovaj prevarant da dodje u SNS i zauzece poziciju kao i ovi koji su pre godinu ili dve dosli iz URS a i sad vedre i oblace u stranci i srozavaju je !!!!

 3. TTH kaže

  Politicar u pokusaju i ncionalista opisuje sebe Vujkovic, iako ga ne poznajem licno po njegovom radu vidi se da je mnogo toga u pokusaju.
  Isti je to manir kao onaj Jancic.

 4. Miloš kaže

  ‘Ajmo sve po redu: Vujković je bio zamenik direktora Opše bolnice u Šapcu kao ugledan lekar ili kao član Dinkićeve stranke?
  Ili još bolje: Da bi neko bio direktor bolnice da šta treba da ispunjava od uslova? Npr. da li treba da bude odličan u svojoj struci? Mislim da treba. Zatim, da li treba da bude pošten čovek? Mislim da treba. Da nastavim, da li treba da ima organizacione sposobnosti? Mislim da treba.
  Šta je od ovoga imao Vujković kada je postao pomoćnik ili zamenik direktora Opšte bolnice? Ja mislim ništa. Šta je u međuvremenu stekao kada je postao direktor Doma zdravlja. Kada bih rekao da znam – slagao bih.
  Interesantno je pitanje za sadašnju lokalnu vlast čime su se rukovodili kada su ga imenovali za direktora Doma zdravlja?

 5. boban kaže

  politicar preletac predsednik atletskog kluba ,clan mnogih odbora bez principijelnosti

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.