GIK: LISTA “ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU” PONIŠTENA

Gradska izborna komisija Šapca poništila je rešenje o proglašenju izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, koje je donela na prethodnoj sednici. Rešenje je poništeno u postupku po prigovoru Milana Vasića jer je komisija konstatovala da su navodi iz prigovora tačni. Ovo su predočili članovi Gradske izborne komisije ispred Zajedno za Srbiju, Zapadne Srbije i Srpskog pokreta obnove.

„U prigovoru je navedeno da prilikom predaje izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ nije predata sva zakonom propisana dokumentacija. U postupku po prigovoru mi smo ispitali navode iz prigovora i utvrdili da je to tačno, odnosno da u postupku predaje dokumentacije nije predata izjava Aleksandra Vučića da je saglasan da njegovo ime bude korišćeno u nazivu koalicije“, obrazložila je Valentina Lovrin Jevtić, član GIK.

Ona napominje da u momentu prijema nisu konstatovali da taj dokument nedostaje, te su tek po primljenom prigovoru reagovali i poništili listu, pozivajući se na propisana uputstva za sprovođenje izbora, po kojem je ta izjava obavezna.

Na pitanje novinara da li su tačni navodi da je član GIK ispred SNS pokušala da „ilegalno ubaci tu izjavu“, Lovrin Jevtić je odgovorila.

„Bojana Čurović, član GIK ispred SNS danas je, kad smo gledali dokumentaciju, pokušala da ubaci tu izjavu, pokušavajući da predstavi da je ista bila predata u momentu proglašenja izborne liste i uhvaćena je u tom pokušaju. Ona je čak u jednom trenutku i priznala da je to uredila“, kaže Valentina Lovrin Jevtić.

Ono što je od dokumentacije predato prilikom podnošenja izborne liste konstatovano je u zapisniku, koji su potpisali svi članovi komisije pa i oni ispred SNS, a ta izjava nije evidentirana, u zapisniku se nalazi i priznanje Bojane Čurović, dodaju ovi članovi GIK-a.

„Sve što je komisija primila navedeno je u zapisniku po prijemu izborne liste, sve što je primljeno i dalje je tu. Svi članovi komisije ispred SNS su takođe potpisali taj zapisnik“, kaže Lovrin Jevtić.

Na pitanje da li bi trebalo članovi GIK-a da podnesu ostavke zbog propusta, jer nisu konstatovali na vreme da nedostaje dokumentacija, Valentina Lovrin Jevtić je odgovorila – „Saša Pajić treba da podnese ostavku jer četvrti put ne zna da preda listu“.

 

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.