GODINA KOJU SU POJELE GLUPOSTI – TOP 2019.

5 najvećih obmana

 1. „Mali Šengen“
 2. „Tužba“ Vučevića protiv braće Vučić
 3. Dijalog vlasti i opozicije
 4. Vučićevo dvodnevno lečenje od „hronične“ bolesti
 5. „Unutrašnji“ dijalog o KiM

5 najvećih medijskih poltrona

 1. Dragan Bujošević
 2. Dragan Vučićević
 3. Milomir Marić
 4. Željko Mitrović
 5. Predrag Sarapa

5 najvećih gaženja Ustava i zakona

 1. Aleksandar Vučić – kao predsednik Srbije neprestano suspenduje Ustav i pravni poredak (pregovara o KiM bez skupštinske pregovaračke platforme, samovoljno potpisuje „Mali Šengen“, uzurpira ovlašćenja Vlade, predsednik je stranke suprotno čl. 115 Ustava…).
 2. Aleksandar Vučić i Vlada Srbije – menjaju demografsku strukturu stanovništva tako da se 2030. izjednače stope priliva migranata i odliva naših državljana; potpisuju IPAP II sa NATO…
 3. Narodna Skupština – nepokretanje postupka za razrešenje predsednika Srbije zbog povrede Ustava, nesmenjivanje Vlade Ane Brnabić…
 4. Zagorka Dolovac – kao republički tužilac blokira rad tužilaca po brojnim krivičnim prijavama (protiv Vučića, Brnabićeve, Dačića… zbog krivičnih dela iz oblasti napada na ustavno uređenje i bezbednost Srbije).
 5. Aleksandar Vulin – sa pozicije ministra odbrane traži čvrstu granicu između Srba i Albanaca na KiM „da bi mogli da je branimo kad je utvrdimo“.

5 opasnih besmislica

 1. Povodom negativnih reakcija javnosti na to što je predsednik Vučić u vreme epidemije gripa bez zaštitne maske ušao kod dečaka na hematoonkologiji Instituta za majku i slikao se sa njim, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, rekao je između ostalog: „To su deca s najtežim oboljenjima za koju je krajnje neizvesno šta će biti i kad imaju želju da hoće da vidi predsednika, onda je valjda najmanja stvar ispuniti želju tom detetu.“
 2. Više poslanika i funkcionera Srpske napredne stranke u aprilu najavilo štrajk glađu „zbog nasilja opozicije na ulicama Beograda“, ali su kasnije, kako su objasnili, poslušali savet Aleksandra Vučića i odustali od toga.
 3. U martu je u Brusu održan skup žena koje su pružile podršku Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za seksualno uznemiravanje više žena. Rekle da je on divan čovek koji voli svoju porodicu, decu i građane Brusa.
 4. Nekoliko stotina radnika preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana početkom oktobra okupilo se kod Osnovnog suda u Ivanjici da pruži podršku direktoru fabrike Radošu Milovanoviću. Neki od njih vređali su oca, majku i sestru poginulog radnika ove fabrike Milomira Milivojevića.
 5. „Auto-put, sija mesec žut
  a ja pevam na sav glas
  idem kući jurim sto na gas.“

Pesmica posvećena otvaranju deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca koja je razgalila predsednika države.

5 ekonomskih dostignuća

 1. Zatvorski biznis – Planom kapitalnih ulaganja projektovanih budžetom za narednu godinu predviđeno je da se do 2022. utrostruče investicije u zatvorsku infrastrukturu.
 2. Aerodrom „Morava“ – Klasična promašena investicija, aerodrom koji ni za sto godina nema šanse da dostigne dovoljan broj putnika i drugih biznisa da bi bio samoodrživ.
 3. Mini-hidroelektrane – Zbog opasnosti po životnu sredinu u Evropi i SAD srušeno je oko 1.500 malih elektrana, a Ana Brnabić tvrdi da je zabrana njihove gradnje besmislena.
 4. Srbija stvara – Više od pola miliona evra sa računa zdravstvenog fonda preusmereno je za kampanju „Srbija stvara“, čiji je cilj „afirmacija vrednosti savremene Srbije“.
 5. Stadionska groznica – U izgradnju nacionalnog stadiona i stadiona u šest gradova Srbije, kao i stadiona u Kosovskoj Mitrovici, najavljeno je ulaganje od oko 350 miliona evra.

 

Zabluda decenije

Član 111 Ustava

Predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije.

Tvit 2019: Ako si toliko jak, čemu medijski mrak?!

Pet šabačkih minusa

 1. Fijasko „referenduma“ – bazen na dugoj cevi
 2. Naprednjački protesti ničim izazavani
 3. Sunovrat Šabačkog pozorišta – stecište amaterskog performansa
 4. Saobraćajni eksprement s Karađorđevom ulicom
 5. Saobraćajni haos – bez ijedne javne garaže

 

KARIKATURE: Milenko Kosanović

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.