KAD SE BEBA ŽELI, PREPREKA NEMA

Za samo četiri i po meseca Mila Ignjatović pružila je najveću radost svojim roditeljima, užoj i široj familiji. Dugo očekivana, prva beba Tamare i Branka Ignjatovića stigla je kao odgovor na sve želje, stremljenja, upornost njenih roditelja a uz „malu“ podršku Grada Šapca.

Tri godine Grad finansijski pomaže vantelesnu oplodnju parovima, a Mila je prva beba rođena uz podršku gradskog projekta.

Majka Tamara, sa neskrivenom ljubavlju i osmehom ističe kako je ova mala devojčica unela nove boje u njihov život. Iako je bilo teških trenutaka tokom godina i tri neuspele vantelesne oplodnje, odustajanje nije bilo opcija nijednog trenutka.

„Nismo gubili nadu. Tom našem izazovu smo prilazili sa osmehom i na kraju smo uspeli da se ostvarimo u ulozi roditelja. Sada nam je najbitnije da budemo odgovorni i dobri roditelji. Mila je divna i dobra beba koja je ulepšala naše živote i obojila ih. Uživamo, igramo se i koristimo svaki trenutak da budemo zajedno“, kaže Tamara Jović Ignjatović.

Mili se obradovala uža i šira familija. Tako tetka Nataša sa zadovoljstvom „uskoči“ da pomogne sestri Tamari i pridrži Milu.

Tamara, Mila i Nataša u Gradskoj kući

„Ovo je nešto najlepše na svetu, ja sam ovaj trenutak priželjkivala i ona je svojim rođenjem unela novu životnu radost ne samo meni, nego i mojim roditeljima, Tamari, celoj porodici. Osećamo se kao da smo ponovo počeli da živimo sa njenim rođenjem. Divno je biti tetka, jedva čekam da poraste da me zagrli“, s ushićenjem priča Nataša Popović.

Grad Šabac već tri godine finansira vantelesnu oplodnju sa tri miliona dinara godišnje. Do sada su u ovom projektu učestvovala 34 para, samo prošle godine njih 13.

„Posebno nam je drago jer mi osim ove, očekujemo uskoro još tri bebice – blizance u narednih nekoliko dana, a na leto još jednu bebu. Mi, sasvim sigurno nastavljamo i četvrti krug i u toku sledeće nedelje ćemo raspisati poziv za neke nove parove. Statistika i novac u ovom slučaju nisu bitni jer najveća nagrada je rođenje deteta. Za jedan grad nema ništa lepše i bitnije nego da se u njemu rađaju deca“, kaže Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Ovom prilikom Mila je od predsednika Skupštine grada dobila srebrnjak, što će joj kad poraste, sigurno biti draga uspomena.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.