CRNE MAČKE NA ČIVIJADI

U Šapcu je počela 51. Čivijada, festival humora i satire, kojoj će doprinos dati i najmlađi Čivijaši. Zavirili smo u Predškolsku ustanovu “Naše dete” ne bismo li videli šta nam to ove godine zanimljivo pripremaju predškolci.

U vrtićima “Sunce”  i  “Sloboda” već sedam dana  mališani sa vaspitačima vredno uvežbavaju koreografiju. Zanimljiv “mačji ples”. Utrkuju se ko će bolje, lepše pokazati pokrete, usput, sa ne skrivenim zadovoljstvom pričaju kako su im probe najzanimljivije – “volimo da plešemo i da se igramo” – veselo čavrljaju.

Disciplinovano, jedan po jedan, po uvežbanom redosledu zauzimaju svoje pozicije. Počinje muzika i sa njom čarolija  razdragane dece.

Napominju da je ovo samo proba, a da će nastup biti spektakularan, kad svi obuku svoje kostime crnih mačaka i kad im se pridruže vršnjaci –  njih 800 iz svih šabačkih vrtića.

Karnevalska povorka Predškolske ustanove prošetaće od Velikog parka pešačkom zonom do glavne bine na raskrsnici u centru grada gde će odigrati sa vaspitačima svoj mačji ples na temu muzike Easy Kids Fitness Dance.

S obzirom da je tog dana “petak trinaesti, a u čivijaškom duhu, program koji su pripremili zajedno deca, vaspitači i roditelji, biće vrlo simboličan.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.