ŠABAC U BOJAMA DEČJE NEDELJE

Kada oko 3.500 mališana, njihovih roditelja i vaspitača stvara, ceo grad preplavi spektar najlepših boja. Dečja nedelja, prva  nedelja u oktobru tradicionalno je „rezervisana“ za najmlađe. Ulice i trg –  scenografije kao iz bajki, prepune maštovitih i kreativnih učesnika.

Poruka ovogodišnje manifestacije „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“, zarazno se širila kako među učesnicima, tako i na brojne posetioce.  Kroz igru, pesmu, predstave, sport – najmlađi su učili, a starije podsećali – o lepoti druženja,  značaju zagrljaja, o zdravlju, bezbednosti, stvaranju, humanosti,  i svemu što život čini lepšim, bogatijim, srećnijim.

Jedna od omiljenih aktivnosti, kako dece, tako i vaspitača je kupoprodajna izložba koja se tradicionalno već godinama održava u samom centru grada. Na štandovima su dečji radovi, rezultat zajedničkog stvaranja.

-Sve što ovde možete videti– rezultat je saradnje dece, vaspitača i roditelja. Upravo, taj zajednički rad je veoma značajan – stvaramo izuzetne stvari, na zadovoljstvo svih, a najviše dece – poručila je Sandra Mićić, direktorka PU Naše dete.

Cilj je da što više dece bude deo velike porodice koju okuplja šabačka predškolska ustanova

-Dečja nedelja je nešto najlepše, gde roditelji mogu da se uvere u kreativnost svoje dece i vaspitača. Meni je izuzetno drago što smo na najbolji mogući način, u susret Dečjoj nedelji, u Skupštini grada doneli odluku  o proširenju obuhvata, zapravo otvaranju novog vrtića, najsavremenijeg u Šapcu. Zahvaljujući angažovanju Predškolske ustanove i Fondaciji Novak Đoković, mališani Prnjavora i okolnih sela imaće iste uslove kao i njihovi vršnjaci u gradu – poručio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca i najavio  da će u narednom periodu grad modernizovati postojeće vrtiće.

Foto: PU Naše dete/sabackiportal.com

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.