ŠAPČANKA NA EVROSONGU U GRUZIJI

Vidi li se iz Šapca Tbilisi? Teško i u snovima – sem jednoj devojčici koja će idućeg meseca, na krilima pesme, otići u glavni grad Gruzije na dečji Evrosong.

Irina Brodić, za desetak dana trinaestogodišnjakinja, pevajući u duetu sa svojom drugaricom iz Beograda Janom Paunović pesmu „Ceo svet je naš“, odlukom žirija RTS stekla je mogućnost da predstavlja Srbiju na dečjem Evrosongu u Gruziji.

Njih dve već mesec dana intenzivno spremaju nastup u Tbilisiju: koreografiju, tu su i vokalne i kondicione vežbe… Pa fotografisanje, snimanje promo spota… Svaki drugi dan po nekoliko sati. Inače, Irina Brodić osim ovih obaveza i školskih zadataka, angažovana je i u brodvejskom mjuziklu „Eni džunior“, kao član Akademije zabave i umetnosti ” O&M ” u Novom Sadu,  gde ima naslovnu ulogu!

Iako maltene stanuje na točkovima, u autu uči i piše domaće zadatke, neretko tu jede i spava… ne žali se.

–Nemojte misliti da mi je teško i da se žalim. Srećna sam, radosna i imam snage za ovako lepu i važnu stvar – predstavljaću svoj grad i Srbiju tamo daleko u Gruziji. Naravno, i moju školu „Jevrem Obrenović“ bez čije podrške i razumevanja ne bih sve ovo mogla da postignem -kaže za Šabačkiinfoportal mlada umetnica iz Šapca..

Takmičenje za dečji Evrosong biće održano 26. novembra a devojčice će se put Gruzije uputiti već 18. novembra. Irinu i Janu će sem ekipe RTS-a verovatno pratiti i roditelji, zahvaljujući razumevanju i podršci prijatelja iz raznih šabačkih i beogradskih firmi. AKS, BEX i Salon lepote „Marija“ već pomažu devojčicama da se, kako dolikuje, spreme za prestižno takmičenje. Troškovi priprema, puta i boravka nisu mali.

https://www.youtube.com/watch?v=tOSBy5-dnrQ&feature=share  Uživajte u pesmi 🙂

Za decu, očito, ne postoje granice, ni jezičke ni društvene. Dve devojčice iz Srbije su, putem društvenih mreža, već napravile kontakte sa svim učesnicima finala, a ima ih 16. Tako da će susret u Tbilisiju biti više od takmičenja, zapravo, jedno lepo, nesvakidašnje druženje za dugo sećanje.

Ko je Irina Brodić?

Delovalo je pomalo nemoguće. Ali ubrzo se ispostavilo kao tačno. Beba od godinu dana pevala je C-dur lestvicu na slog-a. Da, to je bila Irina. Nasmejana i vedra, svoj talenat za muziku pokazala je još tada. Vrlo brzo sve što je naučila da kaže, izgovarala je kroz pesmu. Melodije su se nizale, a prstići su polako krenuli da klize po dirkama dečjeg klavira. Sa pet godina zakoračila je u svet muzike, pevajući u muzičkom zabavištu i dečjem horu “VIVA”. Godinu dana kasnije, počela je da pohađa nastavu klavira u klasi profesorke Helene Davidović, s kojom se pojavljuje na mnogobrojnim pijanističkim takmičenjima. Sedam prvih nagrada na republičkim, upotpunilo je preko 30 na međunarodnim takmičenjima, od kojih 20 kao pobednica kategorije i pet kao laureat takmičenja. Apsolutnom pobedom u Rimu (IT) briljirala je 2014. godine, a na prestižnom takmičenju u Varaždinu (HR), takođe je osvojila prvu nagradu. Pobednik je i  Internacional Music Competition i drugonagradjena na Chopin Festu. Ove godine, na Internacionalnom takmičenju u kategoriji kamernih sastava (flauta- klavir) u Berlinu, osvojila je 3. mesto i potom u Berlinskoj filharmoniji nastupila na koncertu nagrađenih učesnika. Sa 11 godina održala je svoj prvi solistički koncert ispred prepune sale muzičke skole “Mihailo Vukdragović”, a 2014-2015. bila je predstavnik dečje filharmonije u okviru projekta “Deca deci”. Od 2016. član je Srpskog narodnog pozorista u Novom Sadu, gde je sa simfonijskim orkestrom nastupala kao solista-dečiji sopran. Na manifestacijama humanitarnog karaktera u svom gradu, izvodila je nacionalnu himnu. U šou-programu “Ja Mogu Sve”, koji se emitovao na RTS-u, sa grupom “Pahuljice” osvojila je drugo mesto.

Fotografije: Privatna arhiva

Može vam se još svideti More from author

2 Comments

  1. Vladimir kaže

    Prekrasne devojcice, lepotice i najbolje pevacice, umetnice. POBEDNICE SIHURNO U GRUZIJI!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.