ŠLF: ZASVIRAJ I ZA BUDŽET ZADENI

Zbog čega šabačkoj gradskoj vlasti, kojoj su puna usta demokratije i evropskih vrednosti, na pomen Šabačkog letnjeg festivala zastane kost u grlu, pa odjednom zaćuti? Pravo Šapčana da znaju kako i gde se troši njihov novac beskrupulozno se krši jer gradonačelnik Nebojša Zelenović odbija da dostavi informacije o organizaciji ŠLF, za prošlu i ovu godinu, kao i za promociju letnjih aktivnosti, na šta je potrošeno više od 20 miliona dinara budžetskih para.

Ne samo građane i gradonačelnika bi trebalo da zanima da li su organizatori ispunili sve na šta su se obavezali. Međutim, izveštaj o realizaciji do danas nije objavljen.

Iako su pitanja gradonačelniku upućena tačno pre tri meseca, odgovori još nisu stigli:

  1. Koliko je prodato ulaznica prošle godine za ŠLF, i da li je, koliko i kada organizator uplatio deo prihoda od ulaznica gradu Šapcu, shodno ugovoru?
  2. Ako je organizacija ŠLF prošle godine koštala šest miliona dinara (javna nabavka), na šta je potrošeno dodatnih 7,4 miliona dinara (rebalansi od 28.09.2016. i 12.12.2016.)? Molim tačne iznose i namenu uplata.
  3. Koliko je ukupno novca uplaćeno MTV, organizatoru prošlogodišnjeg ŠLF?
  4. Zbog čega nisu objavljeni ugovori sa „Mikser hausom“ za organizaciju ŠLF i promociju letnjih kulturnih aktivnosti 2017?
  5. Koje su ugovorne obaveze dve strane – Grada i „Mikser hausa“?

Skupština grada Šapca je na sednici – 18. decembra 2015. godine, donela Odluku o programskom budžetu za 2016. Tom odlukom predviđeno je šest miliona dinara za ŠLF i leto na Savi. U februaru prošle godine, nakon sprovedene javne nabavke male vrednosti, Gradska uprava Šapca sklopila je ugovor sa MTV Serbia za organizaciju Šabačkog letnjeg festivala čija je vrednost 5.995.000 dinara (sa PDV). Trodnevni festival je održan i završen u julu, da bi krajem septembra Odlukom o rebalansu programskog budžeta grada Šapca za 2016. godinu, na partiji gradonačelnik i gradsko veće, za ŠLF i leto na Savi, sa šest miliona, povećan iznos na 13 miliona dinara. Samo dva i po meseca kasnije, sredinom decembra, u novom rebalansu budžeta, za ŠLF se opedeljuje još 400.000 dinara. Tako da je ukupno za ovu namenu iz budžeta plaćeno 13,4 miliona dinara. Nejasno je šta su građani Šapca platili šest miliona, a za šta još 7,4 miliona dinara?!

Ništa jasnija situacija nije ni sa organizacijom ovogodišnjeg ŠLF, gde je izostalo i objavljivanje ugovora Gradske uprave i „Mikser hausa“. Grad je u postupku dve javne nabavke male vrednosti – Organizacija ŠLF (5.999.988 dinara) i Promocija letnjih kulturnih aktivnosti (2,4 miliona dinara), dodelio ugovore „Mikser hausu“. Izveštaj o realizaciji nije dostupan javnosti. Koliko su, gde, kada i kako promovisane manifestacije: “Čivijada”, “Šabački letnji festival”, “Šabački plivački maraton”, “Karneval”, “Ruže Lipolista”, “Bubijada”, a što je bila obaveza „Mikser hausa“,takođe nije poznato. Nepoznato je i koliko je ulaznica prodato za tri dana ŠLF ni prošle ni ove godine, kao ni da li je kada i koliko prošlogodišnji organizator uplatio novca od prodatih ulaznica, jer je imao ugovornu obavezu.

Možda će sve biti (ne)jasnije ako i ove godine ovaj festival, sve kraći i sve skuplji, bude predmet još jednog budžetskog rebalansa.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.