VUJKOVIĆ SMENJEN BEZ PRAVA DA SE OBRATI

Na današnjoj, 13. sednici Skupštine grada Šapca, razrešen je dužnosti dr Branko Vujković, direktor Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”. Skupština je imenovala za vršioca dužnosti direktora ove ustanove – dr Jasminu Stanković.  Iako je dr Vujković bio prisutan, vladajuća većina mu nije dopustila da se obrati sa skupštinske govornice.

U obrazloženju za njegovu smenu Komisija za izbor i imenovanja je navela: „Predlaže se Skupštini grada da razreši dosadašnjeg direktora Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“, obzirom da postoji opasnost da se usled nestručnog , nepravilnog i nesavesnog rada direktora prouzrokuje veća šteta ili smetnje u radu ove zdravstvene ustanove“.

Odbornici opozicije su kritikovali način na koji je dr Vujković razrešen, ističući da je postupak razrešenja nezakonit, da je prethnodno Upravni odbor Doma zdravlja morao da dostavi informacije na koji način je direktor ugrozio poslovanje, napravio grešku usled nestručnog ili nesavesnog rada, te na osnovu toga predloži njegovo razrešenje. Odbornicima ništa od toga nije dostavljeno.

Može vam se još svideti More from author

1 Comment

  1. Milos kaže

    A kum Vujica (predsednik Skupstine Pajic) nije imao petlju ni da procita sramno, dripacko obrazlozenje o sklanjanju gresnog kuma. Hoce li se ubuduce posecivati po slavama i rodjendanima, o gledanju u oci da i ne govorim. Interes, strah ili jednostavno los karakter?!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.