ZA NOVI ŽIVOT UMESTO SKUPOG DOČEKA

“Grad Šabac ni ove godine neće organizovati novogodišnji doček. Novac koji bi bio izdvojen za plaćanje koncerta usmeren je u Fond za lečenje dece od retkih i teških bolesti i plaćanje troškova vantelesne oplodnje za 13 parova”, navodi u saopštenju Božidar Katić, član Gradskog veća.

“Grad Šabac je ove godine za Fond za lečenje dece od retkih i teških bolesti izdvojio 2,5 miliona dinara. Zahvaljujući tome 28 dece je dobilo pomoć pri lečenju i verujem da zbog toga njihove porodice mnogo srećnije dočekuju Novu godinu. Grad je uložio i 3,9 miliona dinara u finansiranje troškova vantelesne oplodnje i tako je 13 parova iz našeg grada dobilo priliku da ostvari svoj san i dobije dete. Ovo je jasna poruka o tome šta su prioriteti ovog grada. I ovo je način i put kako bi za 15 ili 20 godina što više mladih moglo da se raduje  Novoj godini.
Verujem da ovo jeste pristup koji pokazuje i ozbiljnost i odgovornost. Šabac je grad koji ima izuzetno veliki budžet, ali ga ne troši i neće trošiti na zabavu od dva sata, kupovinu političkih poena i podrške pojedinih estradnih umetnika.

Da ovo nije populistčka mera pokazuje što je budžetom za ovu godinu to planirano još prošle godine. Budžetom za sledeću godinu organizovani doček ponovo nije planiran. Umesto toga, oko sedam miliona će biti potrošeno kroz Fond za lečenje dece i finansiranje troškova VTO”, ističe u saopštenju Katić.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.