NOVI REFERENDUM U ŠAPCU

Gradska vlast je pokrenula još jedan referendum na nivou mesnih zajednica. Na onom prethodnom su sabrane ideje za lokalne projekte, a na ovom će građani takođe moći da iznesu svoje ideje i predloge šta bi grad Šabac mogao da ponudi kao garanciju za kredit od 840 milona dinara.

Naime, komercijalne banke nisu voljne da Šapcu daju ovoliki kredit bez valjane i ozbiljne garancije, jer za obezbeđenje ranijih kredita već su ponuđena imovinska obezbeđenja koja ne mogu više da budu hipoteka za novi kredit.

I, već su lansirane zanimljive ideje. Jedan građanin je predložio šabačku tvrđavu na Savi, uz sugestiju da se gradska vlast obrati Turskoj da i ona učestvuje u garanciji, obzirom na graditeljsko poreklo stare tvrđave; drugi je predložio zadužbinski objekat Dunjića kuću jer je ionako izgubila svoju zadužbinarsku funkciju postavši promotivno stranačko sastajalište; ima ideja da se za obezbeđenje upotrebi bivša zgrada JNA, čim se utvrdi ko je zaista vlasnik; predloženo je i da hipoteka bude fabrika Yazaki kao vredan kapitalni objekat sa tendencijom svetskog rasta; zanimljiva ideja je da garancija bude zgrada gradske uprave sa svim zaposlenima, zbog niskog rizika, jer bi šteta aktiviranjem hipoteke bila zanemarljiva; jedan od poredloga je i zgarda Arhiva gde bi se dodatno vrednovala visoko intelektualna imovina u vidu onih koji u Arhivu trenutno borave i rade…

Jedan duhoviti Šapčanin je predložio da se založi – badnjak! Uz ogradu da bi, ako se dobro založi, mogao i da izgori…!

Na radost banaka, konkurs za hipotekarne ideje je u toku.

 

Čaršija news je humorističko-satirična stranica Šabačkogportala . 

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.