“MAČVA” KAŽNJENA ODUZIMANJEM BODA

Nakon dugog iščekivanja konačne arbitraže po žalbi FK „Mačva“, zbog odluke FS Srbije da se Šapčanima oduzmu tri boda zbog navodnih „sumnji u nameštanje rezultata na dve utakmice“, oglasila se Komisija za žalbe Fudbalskog saveza. Samo delimično uvaživši žalbe četiri kluba (uz „Mačvu“ su osumnjičeni i „Bežanija“, ČSK „Pivara“ i „Borča“), Komisja je presudila da se ovim klubovima oduzme po jedan bod uz novčanu kaznu od 200.000 dinara.

Zanimljivo je da je prvobitna kvalifikacija dela, „učestvovanje u neregularnosti takmičenja“ promenjena u „povredu integriteta takmičenja“.

-Još nismo dobili zvaničnu potvrdu ovakve odluke, ali ćemo se svakako žaliti i na nju – kaže za Šabačkiportal Dragojlo Lazić, predsednik Skupštine FK „Mačva“. – Već iz preformulisane kvalifikacije dela jasno je da Savez nije imao nijedan dokaz i da su jednostavno morali da nekako odgovore na informaciju pristiglu iz FIFA. Moje lično mišljenje je da su se bez potrebe i bez ijednog dokaza upetljali u postupak, pa sad gledaju da se nekako izvuku i ugode i FIFI i klubovima. „Mačva“ je u ovogodišnjem prvenstvu Prve lige Srbije rezultatski toliko dominantna da nema niti razloga niti potrebe da se upušta u bilo kakve sumnjive radnje. Uostalom, time bismo samo urušili dugogodišnji visok ugled i tradiciju kluba.

Inače, „Mačva“ u subotu na svom terenu nastavlja pohod ka tituli, a u goste joj dolazi ekipa iz Odžaka. Utakmica počinje u 15.30 časova.

Foto: FK “Mačva”

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.