MAČVA – ZEMUN 1:0

Prazniku fudbala u Šapcu, prvoj superligaškoj utakmici Mačve kod kuće, prisustvovalo je oko 4.000 gledalaca. Bilo je kao nekad, pre skoro sedam decenija, kad su u Šapcu gostovali Zvezda, Partizan, Hajduk, Dinamo… Dugi redovi pred ulazima, navijačko nestrpljenje, radosna lica…

Mačva se navijačima odužila pobedom nad Zemunom 1:0 (1:0), u teškoj utakmici punoj prekida i tenzija. Kod Mačvinih igrača se videlo da igraju u grču, teških nogu, u prvom meču pred svojom publikom. Ekipa Zemuna je igrala zrelije, iskusno i očito fizički bolje pripremljena. Dominacija Zemunaca je do izražaja došla naročito u drugom poluvremenu, ali ozbiljne prilike koje su imali u 74. i 77. minutu osujetio je odlični čuvar mreže Šapčana Nenad Filipović.

Trenutak odluke desio se u 26. minutu prvog pooluvremena kad je standardno dobar špic Mačve Bojan Matić prošao po levoj strani i tačnim udarcem po zemlji u suprotan ugao matirao Zemunce.

Sudija Bojan Nikolić iz Kragujevca imao je težak posao u igri s previše prekida zbog oštrih stratova i povremenih koškanja igrača dva tima, ali je korektno odradio posao.

Na preuređenom stadionu Mačve, shodno propisima FS Srbije, utakmicu je pratio i predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.