BIBLIOTEKA ŠABAČKA: PESNIČKI KONKURS

Vijuga i Kombinart u saradnji sa Bibliotekom šabačkom organizuju pesnički konkurs na temu „Savremen, kreativan, širok“. Ovaj konkurs se raspisuje od petka 9. oktobra 2020. godine u sklopu izložbe NewBalkan, koja okuplja umetnike iz cele regije Balkana i okoline sa ciljem izgradnje umetničke scene i spajanja što većeg broja umetnika.

Svaki učesnik ima pravo da pošalje jednu pesmu, na jeziku koji je međusobno razumljiv na čitavom regionu, latiničnim pismom. Učešće može uzeti svaki autor koji otvori svoj profil i objavi pesmu na Vijuga.com.hr a potom je prijavi preko obrasca na https://newbalkan.vijuga.com/new-balkan-otvorene-prijave-za-pjesnicki-natjecaj/ za pesnički konkurs, najkasnije do petka 16.10.2020. godine.
Autori deset najboljih pesama, po mišljenu tročlanog stručnog žirija, imaće priliku da uživo čitaju svoju pesmu i razmene iskustva sa afirmisanim regionalnim pesnicima na video konferenciji 22.10.2020. godine u 18 časova. Objava najboljih radova biće 20.10.2020. godine na sajtu Vijuge i Biblioteke šabačke. A književni konkurs je podržala i Gradska i sveučilišna knjižnica iz Osijeka.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.