I NAPREDNJACI OTIŠLI NA ODMOR

Dežurni reporter iz Jevremove ulice javlja:

“Bilo je pitanje dana kad će šabački napredni radikali da posrnu s protestima #22od22hiljade (22.000 ih je glasalo za SNS na prošlim lokalnim izborima).

U ponedeljak 23. jula ispred zgrade gradske uprave okupilo ih se jedva desetak, a ovaj neuspeli protest se rasplinuo posle – desetak minuta. Uzalud je Miloje Dragojević, direktor Poljoprivredne savetodavne službe, u službenom “dačija-sanderu” dovlačio razglas, nikog nije bilo da se i oglasi.

Kako nezvanično saznajemo, na ovaj fijasko su uticala tri faktora: nesnosna vrućina, osipanje zbog kolektivnog odmora ljudi iz državnih firmi  u Šapca koji su otišli na letovanje u Sopot, ali i nezadovoljstvo zaposlenih u Telekomu, EPS-u, Pošti i još nekoliko državnih firmi, odakle se regrutuju napredni demonstranti, zbog privilegije da izostaju s posla. Za neuspeh protesta od ponedeljka dobrim delom je odgovorna i plaćena stranačka družina sa strane koja je očito imala preča posla.

Dežurni nosač razglasa Miloje delovao je prilično utučeno ispred lokalnog TV Kopernikusa (Telekomova, dakle državna firma koja servisira ove proteste) dok se vraćao na radno mesto u Savetodavnu službu. Inače, on je na direktorsko mesto dospeo bez ikakvog ozbiljnog radnog i rukovodećeg iskustva, sem što je kratko radio kao jedan od nekoliko stotina poljoprivrednih savetnika (asistent savetnika) zaposlenih u vreme ministrovanja Dušana Petrovića.

Ovako naglo posustajanje naprednjaka nije imalo interni odjek jer je većina lokalnog rukovodstva na odmorima. Niko u Sopotu”.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.