ISKUŠENJE – KAKO BI ŽIVOT I SVET IZGLEDALI BEZ NAS?

Predstava „Iskušenje“ po romanu „Bog, đavo i ja“ Dragana Marinkovića – Francuza, a u adaptaciji i režiji Ivana Tomaševića, premijerno će biti izvedena u četvrtak 1. novembra u Šabačkom pozorištu (20h). Predstava je nastala u produkciji Scene “Maska” i koprodukciji Šabačkog pozorišta. Uloge – Ona – Aneta Tomašević, On – Ivan Tomašević.

„Duša će da prolazi kroz različita tela dok se na kraju sama ne oslobodi ljutnje, pohlepe, zavisti i ponosa. Pročišćavanje uma i duše je putovanje koje će vrlo verovatno da potraje više života. Važno je započeti i nastaviti proces duhovnog rasta. Sve zamršenosti karme i reinkarnacije će zauvek ostati tajanstvene ljudskom umu, ali saznanje da uvek dobijamo drugu ili treću priliku ohrabruje. Veliko je iskušenje iskoristiti datu priliku. Jer kada pustimo leptira da zamaše krilima ne možemo znati kakav je krajnji rezultat. Kako prepoznati pravu priliku? Kako prepoznati znak? Koliko mu verovati? Koliko biti spreman ići do kraja?

Biramo li svoj put ili pratimo unapred napisan scenario? Kako bi život i svet izgledali bez nas? U čemu je svrha našeg postojanja?

Mi možda nismo u potpunosti svesni onoga što stvaramo iz trenutka u trenutak, ali na sreću svemir nam daje mnogo znakova koji nas obaveštavaju kada smo na pravom putu i (još važnije) kada smo na pogrešnom…“ – navodi, između ostalog, reditelj Tomašević.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.