MAČVA – BORAC 1:0

Mačva je najzad na svom terenu inkasirala tri boda! Pobeđen je poslednjeplasirani čačanski Borac sa 1:0 (1:0).

Uz puno truda, na momente i požrtvovano, Šapčani su uspeli da sačuvaju vođstvo iz 23. minuta, kad je brzonogi i spretni Gemović, posle eksplozivnog prodora po levoj strani, pronašao Arsenijevića koji je loptu iz blizine ugurao u mrežu.

Mačvino prvo poluvreme bio je ozbiljniji pomak u odnosu na prethodne utakmice na domaćem terenu. Šteta je što se osula publika koje je bilo znatno manje nego na poslednjoj utakmici u Šapcu, kad je Mačva izgubila od Čukaričkog uz vrlo lošu igru. Danas je oko 1.500 gledalaca više bilo zadovoljno zalaganjem igrača i njihovom željom za pobedom nego igrom.

Još od utakmice sa Zemunom primetno je da Mačvini igrači kubure s kondicijom, pa su tako između 50. i 60. minuta prepustili inicijativu Čačanima, a nedostatk snage rezultirao je nepotrebnim žutim kartonima i čestim povredama.

Sem slabe kondicije, osnovni probelm u Mačvinoj igri je vrlo tanka igra veznih igrača, pre svega Obrovca koji nema dobrih fudbalskih ideja niti tačnih i kreativnih pasova. Takođe, Šapčani imaju ozbiljan problem na mestu levog beka, jer Protić niti je dovoljno brz niti jak da bi se suprotstavio brzim krilnim igračima. Otuda Mačvu čeka ozbiljna kadrovska obnova na ovim pozicijama ako žele da opstanu u Super ligi.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.