OBELEŽAVANJE 65 GODINA ODELJENJA ZA DECU BIBLIOTEKE ŠABAČKE

Povodom obeležavanja 65 godina Odeljenja za decu Biblioteke šabačke, u sredu, 16. decembra, u Holu Biblioteke biće otvorena izložba „U knjigama živi pamet, 2. dopunjeno izdanje“. Izložbu će U 12 i 30 sati, otvoriti Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke, Sara Gligorić, nekadašnja članica mnogobrojnih bibliotečkih radionica i Luka Vitorovoć, pesnik i kantautor za decu.
“Od svečanog otvaranja Biblioteke šabačke u Vladičanskom dvoru, pre šezdeset pet godina, Pionirsko odeljenje, novina za sve tadašnje osnovce našeg grada, bilo je smešteno sa desne strane od ulaza više od šezdeset godina. Na radost svih knjigoljubaca 4. septebra 2017. godine useljena je svojevrsna Dečja biblioteka u aneksnu zgradu Biblioteke šabačke. Dobijeno je moderno, funkcionalno, vedro i prostrano Odeljenje za decu, sa čitaonicom i radionicom, koje omogućava razvijanje znanja i kreativnosti u skladu sa XXI vekom.
Ovogodišnja, rođendanska, izložba će zadržati elemente izložbe od pre pet godina čiji su autori bibliotekari ali uz nekoliko bitnih dopuna. Istorijatu i funkciji knjiga, koje su predstavljene na deset veselo osmišljenih tabli, pridodat je deo o raznovrsnim aktivnostima, radionicama i mnogobrojnim programima Odeljenja za decu od predhodno obeleženog jubileja. Sve mališane će dočekati i video obraćanje naših najpoznatijih dečijih pisaca koji će pored rođendanske čestitke ukazati na to zašto je važno čitati i družiti se sa knjigom”, navodi se u saopštenju11.
Izložba će biti otvorena u najužem krugu, a sve u cilju zaštite zdravlja i odgovornog ponašanja. Direktan prenos otvaranja izložbe će moći da se prati preko Fejsbuk stranice Biblioteke šabačke. Svi zainteresovani sugrađani će moći da pogledaju postavku u narednih mesec dana.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.