PAD AVIONA, OBA PILOTA POGINULA

Avion „Super Galeb 4″ srušio se u petak oko 10.30 sati na području sela Slatina kod Šapca, a oba pilota – Dejan Pandurović i Nenad Ćulibrk su poginuli.

Ministar Odbrane Zoran Đorđević je naveo da je Inspektoratu Ministarstva naložio formiranje komisije koja će se baviti uzrokom pogibije dvojice pilota, i da će čim ih on bude imao, obavestiti javnost o tome. On je naglasio da se radi o vrhunskim i iskusnim pilotima, kao i da je njihova smrt nenadoknadiv gubita za sve. Ministar je izjavio saučešće porodicama.

Na mestu nesreće je i zamenik Višeg tužioca, Slobodanka Milutinović, koja vodi istragu.

Načelnik Generalšaba Ljubiša Diković rekao je da se radi o vrlo teškom događaju za Vojsku Srbije, izjavivši saučešće porodicama. Kazao je i da je već formirana komisija koja će utvrditi uzrok ove tragedije.

General Major Ranko Živak, izjavio je porodicama nastradalih saučešće.

-U pitanju je redovan letački zadatak planske obuke. Avion je bio ispravan, a piloti vrsni i osposobljeni za zadatak. Meteorolaška situacija je bila povoljna. Bio sam  prisutan  u Batajnici kada su poleteli da obave zadatak. Javili su se kada su bili u preletu preko Inđije i Šapca, a potom smo izgubili kontakt – rekao je on. Živak nije znao da odgovori na pitanje koliko je bio star avion, naveo je da to postoji u evidenciji, ali da on taj podatak u momentu koda je davao izjavu novinarima, nije imao kod sebe.

Potpukovnik Nenad Ćulibrk rođen je 30.9.1968. godine u Virovitici. Obavljao je dužnost referenta u Odseku za vazduhoplovnu podršku Odeljenja za operativne poslove Komande RV i PVO. Na službi u Vojsci Srbije je od 1991.godine.

Tokom vojničke karijere obavljao je niz dužnosti i više puta je nagrađivan i pohvaljivan. Potpukovnik Ćulibrk bio je nastavnik i instruktor letenja, nosilac je Zlatnog letačkog znaka. Potpukovnik Ćulibrk je bio oženjen i ima dvoje dece.

Kapetan Dejan Pandurović rođen je 15.4.1978. godine u Vrbasu. Na službi u Vojsci Srbije je od 2001. godine.

Obavljao je dužnost pilota, ujedno nastavnika letenja u 1. avijacijskom odeljenju 252. školsko trenažne avijacijske eskadrile u 204. vazduhoplovnoj brigadi.

Tokom karijere obavljao je više letačkih dužnosti i za svoj rad nagrađivan je i pohvaljivan.

Kapetan Pandurović je bio oženjen i otac je dvoje dece.

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.