PAS IZUJEDAO ČETVOROGODIŠNJE DETE

Četvorogodišnjeg V.P. iz Šapca izujedao je po licu pas lutalica,  na Starom gradu prošle subote. Lep prolećni izlet u zoni za rekreaciju pretvorio se u pravu dramu. V. P. je sa tatom , bliskim prijateljima i u društvu vršnjaka uživao u parku na starom gradu.

-Sve se desilo munjevito, svi smo bili tu, moj prijatelj se nalazio na tridesetak centimetara od mog sina, kada se iznenada stvorio pas i skočio na dete. Takvom brzinom, to je bila sekunda, povredio ga je. Odmah sam zgrabio dete, brzo do automobila i odveo ga u bolnicu, gde su mu ušili i sanirali rane  – priča, za Blic, još potrešen B.P.otac mališana.

Majka Nataša i dalje je pod stresom, kaže da joj ništa u životu nije bilo teže nego kad je videla sina kako sav krvav leži na stolu u bolnici.

-Bila sam na poslu kad su mi javili šta se desilo, kad sam ga videla onako krvavog lica…, jedna strana mu je bila otečena, oko zatvoreno, ma strašno! Ne mogu da verujem da nam se ovakve stvari dešavaju. Pa zar ne postoji način da sklone lutalice sa ulica i parkova – kaže Nataša.

Povređeni dečak se oporavlja, rane na licu još su sveže ali tu je i novostečeni strah od psa.

-Mi volimo životinje, imamo psa. Decu vaspitavamo da vole životinje, da brinu o njima, pa nekoliko kučića sa ulice smo doneli, nahranili i udomili, a onda nam se ovako nešto desi. Pre dve nedelje starijeg sina je pas napao u Velikom parku, jedva sam odbranila dete i sebe – kaže Nataša.

Iako u Šapcu postoji azil za pse, uobičajena je slika pasa lutalica u svim delovima grada. Stari grad, mesto za rekreaciju sa dečjim i sportskim terenima, nije izuzetak. Ogorčeni roditelji malog V.P. postavljaju pitanje gradskoj vlasti: Gde bi to deca trebala da se igraju i da budu bezbedna?

-Psi povređuju decu u školskom dvorištu, parkovima, ulicama, igralištima… samo neka mi kažu koje je to mesto u gradu bezbedno za našu decu – pita Nataša.

Nakon što je objavila fotografije svog povređenog sina na društvenim mrežama, uz poruku – „zbog ostale dece da ne prodju kao moje DETE koje ima samo četiri godine“,  pojedinci (veliki ljubitelji životinja) su uputili niz uvreda Nataši, osuđujući je, vređajući, pa čak do toga da je sve izmislila.

Roditelji povređenog dečaka, posle napada psa, podneli su prijavu šabačkoj policiji.

Može vam se još svideti More from author

1 Comment

  1. Darko kaže

    Primetio sam da u ovom gradu jako vole dzukele!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.