UČITELJICA IZ ŠAPCA ŠTRAJKUJE ISPRED VLADE SRBIJE

Od kada sam nezakonito dobila otkaz, ostala sam bez ikakvih prihoda i dovedena u bezizlazan položaj, te sam prinuđena da na ovaj način branim dostojanstvo profesije i ljudskog postojanja – priča profesorka razredne nastave Ceca Kojić (53) iz Šapca, koja je započela štrajk glađu ispred zgrade Vlade Srbije, piše “Blic”.

Kako ona tvrdi, otkaz joj je uručen zvanično 14. oktobra 2016. godine, za vreme polaganja ispita za licencu nastavnika.

 – Dobila sam otkaz što u roku od dve godine nisam polagala ispit, što nije moja greška, već propust ministarstva i škole – priča ona i ističe da joj je rečeno da on ima retroaktivno dejstvo, od 20. septembra iste godine.

Ovaj otkaz ona karakteriše kao svojevrsnu osvetu direktorke OŠ “Jevrem Obrenović” u Šapcu, Svetlane Smiljanić.

– Ukazivala sam na njenu zloupotrebu službenog položaja svim nadležnim institucijama, a ovo je njen način da me kazni. Nakon toga, u Ministarstvu prosvete potvrdili su mi da je otkaz nezakonit, kao i da ću moći da se vratim na svoje radno mesto, ali to se nije dogodilo. Sada stojim ovde, gladujem i smrzavam se, čekam prijem kod ministra prosvete – ističe ona.

Opširnije na sajtu http://www.blic.rs/vesti/drustvo/cekam-ministra-uciteljica-strajkuje-gladju-ispred-vlade/rpd2e5c

 

Može vam se još svideti More from author

2 Comments

  1. Sava kaže

    Kad bude pohapseno tuzilastvo u Sapcu, ovaj grad ce poceti da se dize iz pepela!

  2. Rade kaže

    Hmmm … Čitao sam članak u Blicu i mogu reći da je sve istinito što dotična kaže. Javna je tajna po gradu,sve to a znam i iz izvora koji rade u toj školi. Navedeno je samo vrh ledenog brega, ispod površine vode je još mnogo,mnogo toga …

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.