ŽRK “MEDICINAR” PRVAK DRŽAVE!

Još se nije smirila euforija nakon ulaska FK “Mačva” u Superligu, a Šabac je obradovala nova lepa sportska vest – ekipa rukometašica “Medicinara” postala je šampion države!

U petak uveče, u odlučujućoj utakmici, Šapčanke su ubedljivo pobedile ekipu Jagodine – 37:25 (20:14) i tako prvi put od osnivanja postale državne prvakinje. Šampionsku ekipu je kao I do sada uspešno predvodila Ana Radović, koja je inače I najbolji strelac prvenstva sa 134 gola, ali I MVP lige.

“Sezonu smo počeli s ciljem da budemo među prve četri ekipe i obezbedimo učešće u plej-ofu, ali smo shvatili da ekipa predvođena Anom Radović može i nešto više”, kaže za Šabačkiportal Dragan Mitrić, predsednik Skupštine “Medicinara”. “Na polusezoni smo doveli Sašu Boškovića, novog trenera, i pojačali se igrački – vratila se Ivana Prijović, došla je pivotmen Marija Lojpur, kao i levoruka Tamara Žaković. Sa tako kompletiranom ekipom uspeh je bio realan i očekivan. Dobra organizacija, posvećenost uprave i stručnog tima, pre svega igračica, doprineli su da ovaj klub osnovan pre 42 godine ostvari ovaj istorijski uspeh. Sa ove pozcije smo se kvalifikovali za evropska takmičenja, pre svega obezbedli kvalifikacije za Ligu šampiona.”

 

FOTO: ŽRK MEDICINAR

Može vam se još svideti More from author

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.